1. NUORTEN TOIMINTA JA TUKEMINEN

 Yhdistys järjestää joka vuosi monniyhteiskunnallisia, koulutuksia ja kotoutumisia:

  • Oman kulttuurin kurssit: Maahanmuuttajanuorten oman kulttuurin ja äidinkielen rakentaminen kurssi. Tämä kurssi on tarkoitettu somalinuorille, jotka ovat syntyneet Suomessa tai saapuneet maahanhyvin pieninä. Kurssin tavoitteena on, että nuoret oppivat omaa kulttuuriansa ja sen arvostusta.
  • Maahanmuuttajanuorten tukiopetus: Maahanmuuttajanuorten tukiopetuksen järjestäminen: matematiikan, fysiikan ja suomen kielen oppimisessa.
  • Nuorten koulutuksen yhdentyminen ja rasismin vastainen aktiviteetti: Olemme vakuuttuneita siitä, että Suomessa monikulttuurista ymmärrystä ja yhdentymistä pitäisi parantaa ja sen pitäisiolla Sen vuoksi täytyy järjestää aktiviteetteja entistä laajemmalle yleisölle ja osallistumista kulttuuri- ja rasismin vastaisiin urheilutapahtumiin lisätä.
  • Etsivätyö: Nuorten aktiivien joukko kiertää viiden päivänä viikossa arkisissa paikoissa, joissa lapset ja nuoret kokoontuvat, kuten Iso omenan kauppakeskuksessa, Selon kauppakeskuksessa Leppävaarassa, Kampin kauppakeskuksessa, Nuoriso-ohjaajat yrittävät seurustella nuorten kanssa ja kuulla vaaroista, joita he voivat kohdata näissä paikoissa. Lopulta tarkoitus on auttaa nuoria ohjautumaan oikeaan paikkaan, jossa he voivat turvallisesti viettää aikaansa ja saada sitä apua mitä he tarvitsevat, esimerkiksi Espoon kaupungin nuorisotalot, muut järjestöjen nuorisotalot jamukana olevien yhdistyksen uuden monnitoimikeskus, joissa voidaan tarjota nuorille apua.