Valtakunnallinen Iska Waran – Somalialaiset Suomessa -konferenssi Espoossa 30.–31.8.2019

4rf

Valtakunnallinen Iska Waran – Somalialaiset Suomessa -konferenssi Espoossa 30.–31.8.2019

Neljättä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Iska Warran: Somalialaiset Suomessa -konferenssi kokoaa somaliyhteisön ja muut asiantuntijat eri puolilta Suomea elokuussa Espooseen.

Tapahtuman ideana on pohtia, mitä Suomen somalialaisille kuuluu vuonna 2019. Konferenssista on kehittynyt jo jokavuotinen foorumi Suomen somalialaisia koskettavien ajankohtaisten asioiden ympärille.

 

Tämän vuoden teemoiksi on valittu yrittäjyys sekä monimuotoinen ja tasa-arvoinen urakehitys. Tapahtumaan ovat tervetulleita kotouttamistyötä tekevien viranomaisten ja erilaisissa yhdistyksissä vaikuttavien henkilöiden lisäksi tutkijat ja opiskelijat sekä kaikki asiasta kiinnostuneet.

 

Perjantaina 30.8 (klo 9-16.30) ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuoroja sekä paneelikeskustelu. Lauantaina 31.8 (Klo 9-14.30) Iska Warran näkyy osana Espoo-päivää, kun espoolaiset pääsevät tutustumaan somalikulttuuriin näyttelyssä ja keskustelemaan taiteesta ja sen merkityksestä identiteettiin somalitaustaisten naistaiteilijoiden kanssa.

 

Konferenssin puheenvuorot pidetään suomeksi tai englanniksi, tulkkaus somaliksi tarpeen mukaan.

 

Tapahtuma järjestetään 30-31.08.2019 Espoon Valtuustotalolla (Espoonkatu 5, Espoo).

 

ILTA GAALAJUHLA 30.8.2019 pidetään Opinmäen Kampuksella (Lillhemtintie 1, 02250 Espoo) klo 18.30–24.00.

 

Konferenssin ensimmäisenä iltana järjestetään gaala-juhla, jossa voit nauttia somalialaisesta ruoasta sekä musiikki- ja kulttuuriesityksistä. Lisäksi somalialaiset messut: esillä tavaroita, vaatteita, valokuvia, kirjoja.

 

Pääjärjestäjätaho Maahanmuuttajien Perhe ja Nuorten Yhdistys (MPNY) ry toimii Espoon Olarissa. Yhdistys seuraa alueen maahanmuuttajien elämäntilanteita ja pyrkii vaikuttamaan maahanmuuttajaperheiden hyvinvointiin myös laajemmin yhteiskunnassa. MPNY ry järjestää keskustelutilaisuuksia, seminaareja ja koulutusta maahanmuuttajille ja kantasuomalaisille sekä päättäjille. Se tarjoaa myös maahanmuuttajille ohjausta yhteiskuntaan sopeutumiseksi sekä Suomen lakien noudattamiseksi.

 

Yhteistyökumppaneina Iska Warran -tapahtuman järjestämisessä toimivat Espoon kaupunki, Siirtolaisuusinstituutti, EJY ry, Länsi-Suomen Somaliyhdistys ry, Suomen Somalia-Verkosto, Lieksan somaliperheyhdistys, Suomen Somali-Seura ja Aar Social Development Association ry.

 

Järjestäjät toivottavat toimittajat tervetulleiksi osallistumaan konferenssiin. Pyydämme median edustajia ottamaan yhteyttä: Shukri Muuse tai Rahma Hussein.

 

Konferenssiin ja somalialaiseen illanviettoon pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon: https://forms.gle/sFpoZYYw48oYrZyX6. Illanvieton hinta on 10€, muuten konferenssi on ilmainen.

 

Tutustu ohjelmaan täällä!!

 

Ilmoita myös kiinnostuksesi osallistua konferenssiin Facebook-tapahtumakalenterimme kautta: 

 


Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:  
Shukri Muuse, puheenjohtaja, MPNY ry (0407153263)  Rahma Hussein, koordinaattori, MPNY ry (0452008993) iskawaranespoo@gmail.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.