Kumppanuushautomo kannusti maahanmuuttajayhdistyksiä viestimään rohkeasti

hehe1

Kumppanuushautomo kannusti maahanmuuttajayhdistyksiä viestimään rohkeasti

Kuvassa vas. Daria Zaitseva (Klubok ry), Kirsi Ahonen (Opintokeskus Sivis), Rahma Hussein (MPNY ry), Azizeh Lotfallahi (Neda ry), Shukri Muuse (MPNY ry) ja Qasin Gabow (Suomen Jubamaan Yhteisö ry).

EJY ry:n Kumppanuushautomo-verkosto järjesti loppuvuodesta kolme työpajaa, joissa maahanmuuttajayhdistysten toimijat pääsivät pohtimaan ja toteuttamaan viestintää eri näkökulmista. Osallistujat olivat Klubok ryMaahanmuuttajien perhe ja nuorten yhdistys – MPNY ry, Neda ry ja Suomen Jubamaan Yhteisö ry.

Ensimmäisessä työpajassa pureuduimme viestinnän perusasioihin: miksi, mitä ja kenelle viestitään. Yhdessä totesimme, ettei kukaan löydä mukaan toimintaan, jos yhdistys ei kerro itsestään. Viestintä onkin yhdistyksen elinehto ja siksi jokaisen toimijan vastuulla! Tarinoilla ja hyvillä kuvilla herätetään ihmisten mielenkiinto ja tavoitetaan heidät.

Toisella kerralla pohdimme verkkosivuja ja tutustuimme mainioon Uusimaalaiset.fi -palveluun, jonne jokainen osallistuja teki omasta yhdistyksestään lyhyen esittelytekstin. Palvelun kautta on kätevää ilmoittaa kaikki yhdistyksen toiminta. Palveluun ilmoitetut toiminta- ja tapahtumalomakkeet saa näkymään avoimen datan vuoksi helposti omilla nettisivuilla generoimalla leijuke (widget) toiminnonavulla.

Lisäksi ilmoituksia on helppo jakaa linkkinä vaikkapa Facebookissa. Nettisivuilta taas tulisi löytyä ainakin ajan tasalla olevat yhteystiedot, napakka kuvaus yhdistyksestä, tieto siitä, miten tulla mukaan ja tukea toimintaa sekä tietenkin ajankohtaisia tapahtumia ja uutisia, jos niiden tekoon on resursseja.

Kolmannessa työpajassa syvennyimme sosiaaliseen mediaan ja huomasimme sujuvan sometuksen vaativan aitoa vuorovaikutusta ja läsnäoloa. Siksi viestintää kannattaakin suunnitella etukäteen esimerkiksi somekalenterin avulla, johon voi listata valmiiksi vastuunjakoa, kuvitusta ja ideoita siitä, miten ihmisiä aktivoidaan kommentoimaan ja tykkäämään julkaisuista.

Työpajoissa oli innostunut ja aktiivinen ilmapiiri ja olin ilahtunut siitä, miten paljon osaamista ja hyviä ideoita osallistujilla oli. Nämä saatiin esiin kouluttajan näkökulmasta vain pienellä kannustuksella. Ei siis muuta kuin rohkeasti viestimään! Unohdetaan turha kielioppivirheistä huolehtiminen ja muistetaan ottaa jo suunnitteluvaiheessa mukaan kaikki, joilta toivomme viestintäpanosta.

Kirsi Ahonen
asiantuntija
Opintokeskus Sivis

Kumppanuushautomo on maahanmuuttajajärjestöjen ja muiden kotoutumista edistävien toimijoiden verkosto Espoossa. Verkostoa koordinoi EJY ry. Sparraamme yhdistystoiminnan arjessa ja kehittämisessä sekä pyrimme luomaan yhteistyötä eri tahojen välille. Toimintaa rahoittaa Espoon kaupunki.

 

https://www.uusimaalaiset.fi/2018/12/18/kumppanuushautomo-kannusti-maahanmuuttajayhdistyksia-viestimaan-rohkeasti/?fbclid=IwAR1jnAkZsFZEcUE0ESzWIK2u0Bk12Liq-Rbr1gICYY1MAUDX1tyWCxcVDyA

Leave a Comment

Your email address will not be published.